Portfolio Category: בישול צרפתי

>

מרק ירקות קטיפתי בשני צבעים

הצלחת המוגשת - חציה כתומה וחציה ירוקה - חגיגה לחך ולעיניים.

מגישים בצלחות מרק, (לא קעריות מרק), בזהירות מוזגים, במקביל עם שני כדים, את שני המרקים ומקבלים צלחת מרק מחולקת לשני צבעים - כתום וירוק. אין חשש - המרקים סמיכים ולכן לא יתערבבו. הסועדים תמיד מתפעלים מדרך הגשתו. אני מכינה מרק זה לאירועים מיוחדים. המתכון נראה ארוך ומייגע...
קרא עוד
>

שרימפס ברוטב חמאה

קרא עוד
>

סקלופס (קוקי סן ז’אק) עם רוטב גבינת רוקפור

צדפה לבנה גדולה ויפה, עם כתמים בצבע חום-אדמוני ובתוכה יושבת לה "הפנינה" - קוקי סן ז'ק.
מזון שנחשב לאפרודיזיאקי, בתרבות הקולינארית. מקור השם הוא בבמיתולוגיה היוונית - אלת האהבה, אפרודיטה.
מגישים אותה רק למי שבאמת אוהבים. 
מבית היוצר של אלי.
 
מרכיבים:
10 שרימפס - בגודל ג'מבו או קריסטל
2 שיני שום קצוצות דק מאד
1/3 כוס
מרכיבים:
12  קרא עוד
>

עוף עם ירקות – “pot au feu” – תבשיל דיאטטי

מבית היוצר של חמותי היווניה. דל בקלוריות, קל לעיכול ולמרות זאת יאמי יאמי.
קרא עוד

מרכיבים:
4 כרעיים עוף חצויות
1 בצל - גדול - קצוץ