Portfolio Category: טיפים

>

טיפ – גפילטע פיש מהקפאה

אם כבר עושים גפילטע פיש, אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא בסיר בו בושלו הדגים. יום לפני הגשת הקציצות, להוציא המקפיא ולבשל אותם שוב עד לרתיחה. להסיר מהאש, לצנן ולהכניס למקרר. למחרת מגישים את הדגים, כאילו לא הוקפאו. ...
קרא עוד
>

חלות מהירות אפויות בבית מבלי להכין את החלות

הפעם טיפ שווה על אפיית חלות בבית, מבלי להכין את החלות. אני קונה בשופרסל, וכן, לא בכל סניף יש וזה גם לא מוצר נדרש, חלות מוכנות, קפואות שטרם נאפו. ניתן להשיג בסניפים, שאופים את החלות במקום. לא תמיד עובדי המאפית מבינים מה אני מבקשת, אבל עם סבלנות זה עובד. אני שומרת החלות במקפיא, וכשאני רוצה לעשות רושם של אפיית חלות...
קרא עוד
>

טיפ לקציצות מטוגנות ומשודרגות

כשאני רוצה קציצות ממש אוריריות, אחרות ומושקעות, אני מוסיפה לתערובת הבשר חצילים קלויים, תפוא"ד מגורר ובצל מגורר, כן מגורר ולא קצוץ, מטגנת וכולם אוכלים ישר מהמחבת. הקציצות לא זוכות להגיע לשולחן. משודרג להפליא ומומלץ לנסות....
קרא עוד
>

טיפ – בישול ריזוטו בשני שלבים

טיפ שקבלתי מהשף שלום שטרית ריזוטו מוגש לשולחן מיד עם סיום בישולו. לא אחת, אני מצאתי את עצמי, לא מכינה ריזוטו לאורחים, כדי לא לעמוד במטבח, כשהאורחים הגיעו, כדי לעסוק בערבוב הריזוטו, תהליך שאורך כעשרים דקות. הפתרון - מבשלים את הריזוטו, בדרך המקובלת, עד שנשארת כוס אחת מהציר. מסירים מהאש ומעבירים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. כשרוצים לסיים הריזוטו,...
קרא עוד