Portfolio Category: לחם

>

הפאראטה של ג’יימי אוליבר – לחם הודי

את הלחם ההודי הזה ראיתי בתוכנית טלוויזיה של ג'יימי אוליבר. רשמתי את המתכון כדי לשתף עם קוראי. אין זה מתכון שלי. מרכיבים: 300 גרם קמח מלא 300 גרם קמח לבן ללחם 1/2 כפית מלח ים 2 כפות שמן זית 11/2 כוסות חלב 100 גרם חמאה מומסת שמן זית לטיגון הפאראתה אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים, בלי החמאה, ולשים לבצק חלק. 2. מכסים ומניחים בצד...
קרא עוד
>

סקונס אנגליות

סקונס הן לחמניות אנגליות. אני אכלתי אותן לפני שנים רבות בלונדון, עם חברתי האנגליה רותי, בתוספת חמאה וקונפיטורה. אין טירחה רבה בהכנתן, אבל התוצאה - ס ו ף . מרכיבים: 2 כוסות קמח מנופה 1 כף אבקת אפיה 1 כף גדושה סוכר 1/2 כפית מלח 1 שמנת לבישול - 15% שומן מספיק 1/4 כוס חלב אופן ההכנה: 1. מערבבים הקמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח. 2. מוסיפים השמנת...
קרא עוד
>

לחם אוסטרלי בלי שמרים – דמפר ברד

אני מאד אוהבת לחם, אבל לא אוהבת את עבודת השמרים וההתפחה. לחם הדמפר האוסטרלי, הוא אחד הלחמים שדורש מאמץ מינימאלי עם תוצאה אופטמלית. המרכיבים: 2.5 כוסות קמח תופח 1 כפית מלח שטוחה 1/2 כפית סוכר 50 גרם חמאה - ממומסת 1 כוס בירה לבנה - בבירה יש שמרים אופן ההכנה: 1. במיקסר לערבב את החומרים היבשים, להוסיף בהדרגה את החמאה והבירה וללוש לקבלת בצק אחיד. 2....
קרא עוד
>

לחם סודה אירי מהיר

לחם מהיר ללא שמרים וללא התפחה. המרכיבים: 350 גרם קמח מלא 150 גרם קמח לבן 1/2 כף מלח 1/2 כף אבקת סודה לשתיה 30 גרם שמן 1 כוס ריוויון או יוגורט 1/2 כוס מים קרים 1/4 כוס קמח תירס - לפיזור מעל כיכר הלחם אופן ההכנה: 1. לערבב את כל החומרים הרטובים במקסר עם וו לישה. 2. לערבב החומרים היבשים ולהוסיף לחומרים הרטובים. 3. לערבל במקסר עד שנוצר כדור בצק. 4....
קרא עוד