Portfolio Category: מנות ראשונות

>

ירקות אפויים – “אנטיפסטי”

קל להכנה, לשומרי הגזרה, מרהיב בצבעים וטעים טעים. מוגש, בדרך כלל, כחלק ממגוון האנטי פסטי.
מרכיבים:
1 שומר - חצוי לרבעים
2 בטטה - חתוך גס כמו שאר... קרא עוד
>

סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה.
מרכיבים:
4 חציל - בלאדי וגדולים וקלויים על הכיריים או במנגל
קרא עוד
>

לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף.
גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה, ניתן להכין ארוחה טעימה.
מרכיבים:
4 פלפל ירוק - בהיר קצוץ לקוביות קטנות
קרא עוד
>

כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה

מנה קלה, מרהיבה בהגשה וכמובן מדהימה בטעמה וזוכה לקריאות אושר מהסועדים. מרכיבים: 18 כבדי עוף - שלמים ומנוקים מגידים וקרישי דם 2 בצלים - קצוצים דק מאד חבילה ניוקי יבשים - אין חובה לבשל, מטגנים אותם בשמן זית שיהיו קריספיים 250 גרם פטריות שמפיניון - מנוקות, לא במים, ומחולקות לרבעים 2 כפות שמן...
קרא עוד