Portfolio Category: מנות ראשונות

>

פשטידת תפוחי אדמה עם נקניקיות

מרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה – מבושלים עם הקליפה, קלופים ופרוסים בעובי 1ס"מ וחצי 1/2 חבילה חמאה - חבילה של 100 גרם 1 שמנת חמוצה 3 ביצים 2 שיני שום – כתושות 1 בצל – קצוץ לקוביות קטנות 2 כפות שמן זית 200 גרם נקניקיות – פרוסות דק 100 גרם פרמזן – מגורר 6 כפות פירורי לחם – לפיזור מעל המאפה מלח – לפי הטעם פלפל שחור...
קרא עוד
>

אצבעות גבינה צהובה מטוגנות

מרכיבים: 300 גרם גבינה צהובה, מהסוג האהוב עליכם – חתוכה לאצבעות בעובי 2 ס"מ 3 כפות חלב 1 ביצה 1/2 כוס קמח תופח 1 כוס פירורי לחם – אני אוהבת פירורי גריסיני שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה: 1. לטרוף היטב הביצה עם החלב. 2. לטבול כל אצבע גבינה בקמח, בביצה ולכסות היטב בפירורי הלחם עד שאצבע הגבינה בכוסה היטב ויבשה. לנער היטב מעודפי הפירורים. 3....
קרא עוד
>

פטריות פורטובלו ממולאות

מתכון מעולה, אני קצת מקצרת תהליכים ע"י שימוש בירקות סנפרוסט. ניתן להכין מראש, ולחמם מעט בתנור. מרכיבים: 12 פטריות פורטובלו קטנות – טריות – להסיר את רגל הפטרייה לעיסה: 1/2 כוס עדשים חומות - סנפרוסט 1 קובית תרד - סנפרוסט 1 תפוח אדמה קטן – מגורר דק 1 עגבנייה קטנה – קצוצה דק 1 בצל קטן – קצוץ דק 1 שן שום – כתוש 2 כפות...
קרא עוד
>

פאי תפוחי אדמה עם פטריות

מרכיבים: 5 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה – מבושלים בקליפתם עם עלי המרווה 30 גרם חמאה 1/4 כוס חלב 6 עלי מרווה מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם כ- 200 גרם פטריות מסוגים שונים – קצוצות גס 3 כפות שמן זית 1/4 כוס יין לבן 2 בצלים – קצוצים דק אופן ההכנה: 1. לקלוף את תפוחי האדמה בעודם חמים, להוסיף החמאה ומלח, למעוך לפירה. להוסיף החלב...
קרא עוד