Portfolio Category: מנות ראשונות

>

ריזוטו מילנז

בעבר כתבתי מתכונים לאתר של שף חיים כהן. בתחרות עוגות דבש לראש השנה, באתר, זכיתי במקום הראשון, והפרס היה לבשל עם שף חיים כהן. ריזוטו מילאנז היה המתכון שבשלנו. מרכיבים: 11/2 כוסות אורז ריזוטו מסוג ארבוריו 5 כוסות ציר עוף, ואם אין, יהיה אמנם פחות טוב, אבל אפשר גם מים עם קוביית מרק עוף 1/2 כוס יין לבן 10 חוטי זעפרן 50 גרם...
קרא עוד
>

סלט קפרזה אחר

מרכיבים: 1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות גדולות 10 עגבניות שרי - חתוכות לחצאים 10 עגבניות שרי ליקופן (חומות) - חתוכות לחצאים 10 עגבניות שרי צהובות - חתוכות לחצאים 4 צנוניות קטנות – פרוסות דק מאד 2 בצלים ירוקים – פרוסים באלכסון 6 עלי בזיליקום 1 כדורי מוצרלה בופלו – קרוע בידיים לחתיכות קטנות מלח – לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם 2 כפות...
קרא עוד
>

סלט קישואים חם

אני לא ממש חובבת קישואים או זוקיני, אבל הסלט החם הזה שאכלתי במסעדה הדרוזית בסאג'ור, הביא אותי לשחזר המנה ולהגיש לכם המתכון. שלא כמו כל סלט קישואים, הוא לא היה מימי ומכאן, לדעתי, הצלחתו. מרכיבים: 8 קישואים רצוי זוקיני ירוקים, חתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות 2 שיני שום כתושות 2 פלפל אדום קצוץ לקוביות לימון מיץ מחצי לימון 1/3 כוס שמן זית מלח...
קרא עוד
>

מרק כרובית וקולרבי מוקרם

מרכיבים: 1 כרובית בינונית - נקייה מהקלח ומופרדת לפרחים 2 תפוחי אדמה - קוביות 2 קולרבי - קוביות 2 כרישה - החלק הלבן וקצוץ דק 50 גרם חמאה 1/2 כוס יין לבן 1 כף שמן זית 1 שמנת מתוקה לבישול (15%) מלח ים - לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם קורט אגוז מוסקט מים   אופן ההכנה: 1. להכניס לסיר את השמן והחמאה, הכרובית, תפוחי אדמה, קולרבי, כרישה ולטגן...
קרא עוד