Portfolio Category: עוגות

>

עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור. מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה אותה. לימים נמכרה הקונדיטוריה ליהודי תימני, ששימר את אופי הקונדיטוריה, ועוגת החמאה עדיין כונתה בשם "פיטר קיכן", שזה שמה באידיש. תחילת הצום ושבירתו היו עם עוגה זו. הערה: החמאה, החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. העוגה נאפית בתבניות אינגליש קייק, משומנות בחמאה...
קרא עוד
>

סופגניות לחנוכה

הכמות לכ- 30 סופגניות המרכיבים: 1 ק”ג קמח שמרים 1/4 1 כוסות חלב פושר (300 מ”ל) 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 3 ביצים 100 גרם חמאה, רכה קליפה מגוררת מ-1/2לימון לטיגון שמן לטיגון עמוק לקישוט אבקת סוכר למילוי ריבה שאוהבים, או כל מילוי אחר, כמו שוקולד, ריבת חלב וכו'. אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים כחצי מהקמח, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת...
קרא עוד
>

טארט טאטן

המרכיבים: 8 תפוחי עץ ירוקים - קלופים ומחולקים לשש בצק עלים מחמאה 1/4 כוס אבקת סוכר לרידוד הבצק - במקום קמח 50 גרם חמאה 1 כוס סוכר 1/2 לימון - סחוט 1 כפית תמצית וניל מרוכזת מחבת בקוטר 26 ס"מ שנכנסת גם לתנור אופן ההכנה: 1. לשפוך מעל תפוחי העץ את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו. 2. לרדד הבצק ,על אבקת הסוכר, עגול בעובי כ- 3...
קרא עוד
>

פחזניות – פרופיטרולס

אופן ההכנה: 1 כוס קמח 1 כוס חלב 1 כף סוכר 100 גרם חמאה קורט מלח 4 ביצים גדולות למלית 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 שקית אינסטנט פודיג וניל אופן ההכנה: 1. להמיס החמאה בחלב, להוסיף המלח, הסוכר והקמח - לערבב עד שנוצר גוש בצק. 2. להעביר למיקסר עם מערבל גיטרה, להתחיל לערבל ולהוסיף הביצים אחת אחרי השניה עד שנוצרת תערובת הומוגנית. 3. לתבנית אפיה להזליף הפחזניות עם...
קרא עוד