המאירי הוא גבן מצפת, המחלבה שלו קיימת למעלה מ- 160 שנה.
הגבינה המלוחה שלו לא דומה לשום גבינה אחרת.
אין צורך לנסוע לצפת, ניתן להשיג אותה במספר חנויות ברח' לוינסקי - לא לוותר להשתמש במקור, זה משתלם.
מקור פשטידה זו הוא בלקני, ממטבחה של חמותי.
מרכיבים:
1 יחידות פסטה
350 גרם גבינה בולגרית של המאירי - קוביה - לפורר
3 ביצים
200 גרם...
קרא עוד
>
פשטידת רועים – Shepherds’ Pie
מרכיבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
8 תפוח אדמה - פירה מ-8 תפוא"ד גדולים
1 כוס/ות עגבניה שרי - חצויות
1 בצל - קצוץ
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - גרוס טרי - לפי הטעם
2 ביצים - לפירה
50 גרם חמאה - לפירה
אופן ההכנה:
1. לטגן הבצל עד להזהבה, להוסיף העגבניות ולהמשיך לבשל מספר דקות עד שמי העגבניות התאדו.
2. להוסיף הבשר...
קרא עוד
>
פשטידת בשר עם תפוחי אדמה
מרכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון
11/2 כוס/ות עגבניה שרי - חצויות לשניים
2 בצל - גדולים וקצוצים דק
3 שום (שיניים) - כתושות
1 קילו תפוח אדמה - מקולף וקצוץ לקוביות קטנות של 1X1 ס"מ
12 יחידות זיתים שחורים - רצוי קלמטה - מגולען וקצוץ גס
1/4 כוס/ות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור - גרוס טרי
1 כוס/ות חלב
2 ביצים - לערבב הביצים...
קרא עוד