קציצות בשר אחרות, כשתערובת הבשר מכילה חצילים קלויים.
הקציצות יוצאות רכות, אווריריות ועם תוספת של טעם מעושן.
מרכיבים:
לקציצות
1/2 קילו בשר טחון
2 חצילים - קלויים ומנוקים
1 ביצה - טרופה
3 כפות פירורי לחם - אם התערובת רכה מידי, להוסיף עוד פירורי לחם כדי שאפשר יהיה להכין את הקציצות
1 תפוח אדמה - מגורר - סחוט מהנוזלים
1 בצל - קצוץ דק...
קרא עוד
>
קציצות בשר ברוטב חצילים – מרנג’נס קון קיפטיקס
לאוהבי החצילים - תבשיל שהוא מעדן.
זהירות - הרוטב "מבקש" הרבה לחם לבן אחיד, או חלה.
מבית היוצר של חמותי היווניה.
מתכון שניתן להמירו לצמחונים
מרכיבים:
8 חצילים - גדולים, בלי גרעינים, קלויים וקלופים ומנוקזים מהנוזלים המרים, וקצוצים
400 גרם רסק עגבניות
קורט סוכר
1/2 כוס מים - לדילול הרוטב
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל - מגורר לקציצות
1 תפוח אדמה - מגורר לקציצות
2 ביצים...
קרא עוד
>
קציצות בשר מטוגנות
סתם קציצות בשר מטוגנות, שכל מי שעומד על יד המבשל, חוטף אותן ישר מהמחבת.
מרכיבים:
לתערובת הקציצות
1 ק"ג בשר בקר טחון - רצוי צואר או פלדה שיש בהם קצת שומן
1 בצל - קצוץ לקוביות קטנות מאד
3 שיני שום - כתושות
2 תפוחי אדמה - מגוררים דק
מעט פירורי לחם - לפי הצורך
4 פרוסות לחם לבן - בלי הקרום, מושרות...
קרא עוד
>
פסטה עם כדורי בשר
המרכיבים:
הקציצות
1/2 קילו בשר בקר טחון - אפשר כל תערובת של בשר טחון
1 בצל - מגורר על פומפיה
1 תפוח אדמה גדול - מגורר על פומפיה
2 שיני שום - קצוצות דק או כתושות
3 כפות פירורי לחם - או 2 פרוסות לחם רטובות ומפוררות
1 ביצה טרופה
שמן זית לטיגון הקציצות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רוטב העגבניות
1 קופסה...
קרא עוד