Portfolio Category: ריבות

>

דולסה במקום תפוח בדבש לראש השנה

  אצלנו בבית בראש השנה אוכלים דולסה במקום תפוחי עץ בדבש. הדולסה היא ריבת תפוחי עץ עם שקדים. מומלץ לנסות -יאמי יאמי... באחד מטיולי הקולינריים עם השף שלום שטרית, לדורדון, חגגנו את ראש שנה ואני הכנתי את הדולסה. זכיתי למחיאות כפיים, וחלק מחברי לטיול זה אף אימצו את הדולסה והפכו אותה לריבת הבית. מרכיבים: 1 קילו תפוח גרנד אלכסנדר - מקולף ומגורר...
קרא עוד
>

ריבת בצל

אני אוהבת להגיש את ריבת הבצל עם פטה כבד עוף. מרכיבים: 6 בצלים גדולים ופרוסים 1/4 כוס שמן זית 1 כף שום - קצוץ דק מאד 1 כף טימין - עלים בלבד 1/2 קילו סוכר חום 500 סמ"ק חומץ בלסמי 1 בקבוק יין אדום יבש מלח פלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה: 1. מאדים הבצל בשמן עד שנעשה שקוף, מוסיפים התימין והשום וממשיכים לאדות עוד כשתי דקות. 2. מוסיפים...
קרא עוד
>

ריבת פובידל

ריבת ילדותי, שהוכנה בבית ועד היום טעמה אתי. בכל נסיונותי לקנות ריבה מוכנה - זה לא היה זה. ניסיתי מיגון מתכונים, שילבתי בין מתכונים ובסוף, בינגו, ההתעקשות השתלמה. שיחזרתי את הטעם. באהבה לאוהבי הפובידל. 
מרכיבים:
2 קילו שזיף -... קרא עוד
>

קונפיטורת משמשים

מינימום עבודה - עם מקסימום הנאה. בקיץ, בעונת המשמשים הקצרה, אני נוהגת להכין קונפיטורה מהפרי המדהים הזה. ריבה זו עומדת במקרר ומספקת את צרכינו עד לעונת המשמשים הבאה.
קרא עוד

מרכיבים:
1.5 קילו משמש - רחוץ, מגולען וחתוך לרבעים