-
לצ’ו – השקשוקה ההונגרית
הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף. גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה,...
-
כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה
מנה קלה, מרהיבה בהגשה וכמובן מדהימה בטעמה וזוכה לקריאות אושר מהסועדים. מרכיבים: 18 כבדי עוף - שלמים ומנוקים מגידים וקרישי...
-
מרק צח מעוף ובשר והודו
כשאני רוצה שהמרק שלי יהיה מאד עשיר, אני מערבבת עוף ובשר בקר וגרון הודו. בבתנו למרק הזה אין וטו וכולם...
-
מרק אפונה הולנדי – “סנרט” (SNERT)
מרק זה אכלתי באמסטרדם ביום חורף קר. המתכון המוצע כאן הוא ואריציה על הנושא. מתקבל מרק שהוא נזיד - אוכל...
-
ראקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית
מרכיבים: 8 תפוחי אדמה אדומים וגדולים, מבושלים על קליפתם במי מלח - מסיימים הבישול רגע לפני התפוררותם ומכניסים למקרר. 3 שמנת...
-
בשר סינטה כבוש במלח גס – “ברזאולה”
מתאים למנה ראשונה בפני עצמה המוגשת עם מיגוון עלים ירוקים, או לאחד מסוגי המזטים המוגשים בראשית הארוחה, רצוי עם אוזו...
-
מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה&
מרכיבים: 2 גזר - קצוץ לקוביות קטנות 1 סלרי - ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות 1 בצל - גדול וקצוץ 0.5 לימון - מיץ...
-
חציל עם יוגורט
"החציל האציל" כך כינו, בעבר, המגדלים את החציל. לטעמי הוא באמת מלך הירקות. מרכיבים: 2 חציל - חצילים בלאדי קלויים על האש...
-
אספרגוסים עטופים בבצק עלים
מרכיבים: 1 חבילה אספרגוס - להסיר החלק התחתון 100 גרם פרוסות דקות של אווז מעושן, או ועדיף פרושוטו 1 חלמון - מעורבב עם...