-
סלמון כבוש – גרבלקס
הגרבלקס מקורו בנורבגיה, מוגש כמנה ראשונה במסעדות וקלי קלות להכינו בבית. מרכיבים: 1 קילו סלמון - פילה 1.5 כוסות מלח ים - לתערובת...
-
כרובית מטוגנת בבלילת בירה
מרכיבים: 1 כרובית - מופרדת לפרחים ונקייה 2 ביצים - לבלילה - לטבעונים בלי ביצים בירה בירה - לבלילה כחצי בקבוק 1 כוסות קמח...
-
סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו
מרכיבים: 1 כרובית - מחולקת ל"פרחים", נקיה ומבושלת במי מלח 200 גרם בייקון - או פרושוטו, חתוך לקוביות קטנות. אפשר להחליף באווז 1...
-
סלט אבוקדו
מרכיבים: 3 יחידות אבוקדו - בשל, מעוך עם מזלג 1 בצל - קצוץ דק 3 ביצים קשות - מעוכות עם מזלג 2 כפות מיונז מלח -...
-
דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג
אבא ז"ל היה הולך כל שבוע לשוק הכרמל, ומביא מעדנים. לעתים היה מביא גם שמלץ הרינג ואמא ז"ל היתה ממהרת...
-
סלט עלים ירוקים עם בטטה
הפתיע אותי עד כמה השילוב שבין העלים הירוקים, הבטטה והטחינה יכול להיות כל כך מושלם. שווה ניסיון. מרכיבים: 1/2 חבילה...
-
סלט כרוב עם חמוציות ופקנים מסוכרים
בליל הסדר גם הסלט הזה ליווה את המנה העיקרית והיה מרענן וטעים מאד, והוא מבית היוצר של רותי. מרכיבים:...
-
ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט
גם לפולנים יש את ממרח הגבינה הזה, אצלם הוא נקרא צפורוק. מרכיבים: 250 גרם גבינה לבנה - טוב טעם 50 גרם חמאה -...
-
טפנד מזיתים שחורים
מרכיבים: 250 גרם זיתים שחורים - מגולענים ורצוי קלמטה 3 פרוסות אנשובי משומר 3 כפות צלפים 3 כפות עגבניות - מיובשות בשמן זית 2 שיני שום...