-
סלמון כבוש – גרבלקס
הגרבלקס מקורו בנורבגיה, מוגש כמנה ראשונה במסעדות וקלי קלות להכינו בבית. מרכיבים: 1 קילו סלמון - פילה 1.5 כוסות מלח ים - לתערובת...
-
פשוט תרד – או במילים אחרות פופאי
מרכיבים: 2 חבילה תרד ביצים עין- כמספר הסועדים 50 גרם חמאה 2 שיני שום כתושות 100 גרם פרמזן - מגוררת מלח ים - לפי הטעם פלפל שחור -...
-
קוגל ירושלמי
הקוגל הירושלמי הוא מעדן דתי-חרדי בטעם חריף מתוק ואינו נאכל כקינוח, אלא כתוספת, או בפני עצמו. הוא נאפה כל הלילה...
-
ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט
גם לפולנים יש את ממרח הגבינה הזה, אצלם הוא נקרא צפורוק. מרכיבים: 250 גרם גבינה לבנה - טוב טעם 50 גרם חמאה -...
-
אורז בתנור עם מיגוון פטריות מטובען
מרכיבים: 1 כוס אורז בסמטי 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים 2 כפות אבקת מרק בצל 50 גרם חמאה - לטבעונים רבע כוס שמן קנולה...
-
סלט תרד או עלי מנגולד
מרכיבים: 300 גרם תרד - רצוי תורכי אפשר גם אחר. 2 יחידות קישוא - מגורר 3 יחידות כרישה - קצוצה דק - מהחלק הלבן בלבד...
-
הגיבץ’ של אמא ז”ל
מרכיבים: 1 בצל - גדול וקצוץ לקוביות 3 פלפלים ירוקים - קצוץ לקוביות - פלפל בהיר 2 פלפל חריף - קצוץ דק -...
-
כרוב עם פסטה
מרכיבים: 1 כרוב לבן - פרוס, רצוי במנדולינה או מעבד מזון כדי להקל בתהליך 2 בצל - גדול - חתוך לקוביות ולטגן...
-
אורז עם הרבה “גודיז”
מרכיבים: 1.5 כוסות אורז בסמטי - ממויין ומושרה במים כשעה 1/2 כוס גרעיני חיטה 1/2 כוס עדשים שחורות 1/2 כוס צנוברים - מטוגנים במחבת בלי שמן...