Portfolio Category: בישול אשכנזי

>

חמין בלי שעועית

הוא יצא יפיפה, הוא היה מעודן, הגוון שלו היה בצבע ברונזה, כל מי שראה אותו רצה גם לקחת אותו, לטעום אותו, ולהתענג עליו - כל התיאור הזה הוא עבור החמין ולא שום דבר אחר.
 
מרכיבים:
1 כוס קרא עוד
>

מרק שמנת

המרק של אמא ז"ל.
אין כמו מרק השמנת הקר, בעל שני המרכיבים, לימי הקיץ החמים. הכנתו אורכת דקות ספורות בלבד. אנחנו נוהגים לאכול אותו עם לחם וחמאה ולא להוסיף לו כלום, שום תבלין, להוציא מלח ופלפל לבן.
מרכיבים:
5 תפוחי... קרא עוד
>

כרובית במיץ עגבניות

אמא ז"ל לא הייתה בשלנית, אולם זה אחד המתכונים הפשוטים והטעימים שהכינה. לעיתים היתה מחליפה את הכרובית בחצילים קלופים ופרוסים - בשני האופנים, זה תמיד היה טעים.
קרא עוד
>

לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף.
גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה, ניתן להכין ארוחה טעימה.
מרכיבים:
1 כרובית - מופרדת לפרחים ומבושלת קלות במי מלח
מרכיבים:
4 פלפל ירוק - בהיר קצוץ לקוביות קטנות
קרא עוד