Portfolio Category: בישול אשכנזי

>

סלט כרוב חמוץ מתוק

המרכיבים: 1 ראש כרוב בינוני - פרוס דק (במנדולינה או מעבד מזון עם דיסקית הפריסה) 2 כפות מלח 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות חומץ, או מיץ לימון 1 כף סוכר מלח - לפי הטעם - לטעום לפני שמתבלים אופן ההכנה: 1. להמליח את הכרוב עם 2 כפות המלח, לערבב ולהשהות כשעה. תפקיד המלח לרכך את הכרוב. 2. לשטוף הכרוב ולסנן היטב מהמים. 3. לערבב...
קרא עוד
>

צלי עוף ותפוחי אדמה של פעם….

בשנות השמונים לא היה בית בלי שבישלו בו צלי עוף עם תפוחי אדמה. התבשיל הטוב והמנחם, לא נס לחו גם היום, למרות הבישול המודרני של ימינו אלה. המרכיבים: 12 הפולקס 6 תפוחי אדמה - חתוכים לרבעים 1 בצל גדול - פרוסים דק מאד 2 פלפלים אדומים - חתוכים לרצועות 2 עגבניות - קוביות 2 שיני שום כתושות 3 כפות שמן זית מלח - לפי הטעם פלפל...
קרא עוד
>

חרמזלך – לביבות מפירה תפוחי אדמה

אצלנו בבית אף פעם לא זרקו שאריות פירה. אמא ז"ל היתה ממחזרת הפירה ומכינה חרמזלך, סוג של לביבות, שהתאימו לכל השנה, ובפרט לפסח. המרכיבים: 2 כוסות פירה תפוחי אדמה - שאריות 2 ביצים טרופות 3 כפות קמח, או קמח מצה בפסח מלח - לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם שמן קנולה - לטיגון אופן ההכנה: לערבב היטב את כל המרכיבים. לטגן בשמן ולהנות....
קרא עוד
>

תבשיל תפוחי אדמה ונקניקיות

ובחורף, כשקר ולא מתחשק להתעסק במטבח, הנה תבשיל מנחם ומהיר. מרכיבים: 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות 6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות 8 נקניקיות טובות 1.5 כפות פפריקה מתוקה 1/2 כף פפריקה חריפה - למי שנמנע מהחריף, להוסיף עוד פפריקה מתוקה מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם 3 כפות שמן קנולה 3/4 כוס מים אופן ההכנה: 1. לטגן את הבצל בשמן עד שנעשה שקוף, להוסיף...
קרא עוד