Portfolio Category: בישול אשכנזי

>

דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג

אבא ז"ל היה הולך כל שבוע לשוק הכרמל, ומביא מעדנים. לעתים היה מביא גם שמלץ הרינג ואמא ז"ל היתה ממהרת להכינו. אז מי, שבאמת אוהב את ההתעסקות באוכל, מוזמן להתנסות. דג כבוש כזה לא נמכר בשום חנות.
 
מרכיבים:
3 קרא עוד
>

חמין ממקרוני

הכאילו חמין שלי, מתאים לאלה שאינם רוצים לזחול על גחונם למיטה אחרי אכילת החמין הקלאסי, הכבד והטעים. הוא אמנם מכיל את החומרים הקלאסיים, אולם במקום שעועית יש פסטה.
מרכיבים:
לקציצות:
1  קרא עוד
>

קוגל ירושלמי

הקוגל הירושלמי הוא מעדן דתי-חרדי בטעם חריף מתוק ואינו נאכל כקינוח, אלא כתוספת, או בפני עצמו.
הוא נאפה כל הלילה - כמו חמין.
קרא עוד
>

ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט

גם לפולנים יש את ממרח הגבינה הזה, אצלם הוא נקרא צפורוק.
מרכיבים:
500 גרם אטריות - דקות - לא פסטה. מבושלות לפי הנחיות היצרן.
קרא עוד

מרכיבים:
250 גרם גבינה לבנה - טוב טעם
50 גרם חמאה - רכה מאד