Portfolio Category: בישול בלקני

>

חצילים עם גבינה בולגרית

את הסלט הזה הבאתי למפגש חברתי של כ- 50 איש. הסלט זכה לקריאות הנאה ותענוג.
 
 
קרא עוד
>

פשטידת פסטה עם גבינה מלוחה של “המאירי”

המאירי הוא גבן מצפת, המחלבה שלו קיימת למעלה מ- 160 שנה. הגבינה המלוחה שלו לא דומה לשום גבינה אחרת. אין צורך לנסוע לצפת, ניתן להשיג אותה במספר חנויות ברח' לוינסקי - לא לוותר להשתמש במקור, זה משתלם. מקור פשטידה זו הוא בלקני, ממטבחה של חמותי. מרכיבים: 1 יחידות פסטה 350 גרם גבינה בולגרית של המאירי - קוביה - לפורר 3 ביצים 200 גרם...
קרא עוד
>

תבשיל שעועית עם בשר בבישול איטי

בעבר הרחוק הרחוק, בטרם עידן מכונת הכביסה, נהוג היה להכין תבשיל זה בקרב היהדות הספרדית ב"יום הכביסה". ביום זה לבעלת הבית לא היה זמן לבשל, היא היתה עסוקה עם הכובסת ולכן העמידה בבוקר על הפתיליה סיר עם "פיג'ונס" שהוא מהיר הכנה ומתבשל מספר שעות. בימי החורף כיף לאכול את הנזיד המדהים, מה עוד שהוא לא "כבד" כמו...
קרא עוד
>

גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים

במקרר שלי יש תמיד גבינה מלוחה של "המאירי" מצפת, שניתן להשיגה בחנויות ברח' לוינסקי. ניתן כמובן להחליף בכל גבינה מלוחה אחרת. בתוספת ביצים ותרד מקבלים מעדן בלקני. מרכיבים: 1 יחידות גבינה בולגרית - קוביה, יבשה לחלוטין מנוזלים ופרוסה לפרוסות 8 יחידות ביצים חופן תרד סנפרוסט קצוץ שמן קנולה אופן ההכנה: למחבת גדולה להכניס שמן ולחמם, להוסיף הגבינה והתרד ועם מזלג לפורר ולטגן עד ששולי...
קרא עוד

מרכיבים:
 6 חצילים - קלויים ומנוקים מגרעינים וקליפה
   
 1 קוביית גבינה בולגרית מרוסקת - אני אוהבת את גבינת המאירי.