מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה.
המרכיבים:
בצק עלים מרודד, או בצק פילאס
2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם
1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס
2 ביצה טרופה
1 חלמון ביצה
שומשום - לא חובה
אופן ההכנה:לתערובת הגבינה
1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה.
2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה.
3. לערבב את הגבינה עם...
מעדן מבית היוצר של תמר
המרכיבים:
בצק עלים טוב
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1 חציל גדול קלוי ומנוקה ומעוך
100 גרם צנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון קנולה
אופן ההכנה:
1. מטגנים הבצל עד שמזהיב, מוסיפים הבשר ומטגנים קלות עד שמשנה צבעו, מוסיפים החצילים, הצנוברים, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור
וממשיכים לבשל עוד מספר דקות...