את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
מרכיבים:
2 קילו כרשה - נטו לאחר ניכוי, החלק הלבן בלבד
1/2 קילו בשר בקר טחון - היחס בין הבשר לירק 1:4
5-6 כפות שיבולת שועל (קוואקר) - במקום פירורי לחם ובפסח קמח מצה
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס...
אצלנו בבית בראש השנה אוכלים דולסה במקום תפוחי עץ בדבש.
הדולסה היא ריבת תפוחי עץ עם שקדים.
מומלץ לנסות -יאמי יאמי...
באחד מטיולי הקולינריים עם השף שלום שטרית, לדורדון, חגגנו את ראש שנה ואני הכנתי את הדולסה.
זכיתי למחיאות כפיים, וחלק מחברי לטיול זה אף אימצו את הדולסה והפכו אותה לריבת הבית.
מרכיבים:
1 קילו תפוח גרנד אלכסנדר - מקולף ומגורר...
מרכיבים:תערובת הקציצות:
1 קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
1 בצל - קצוץ דק
3 כפות פירורי לחם
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
טיגון הקציצות:
2 ביצים טרופות עם כף מים
1/2 כוס קמח לבן
3/4 כוס פירורי לחם
1/3 כוס שמן קנולה
לרוטב:
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס מים
1 שורש סלרי - קצוץ לקוביות קטנות
8 סלרי עלים - ענפים - קצוץ
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור...
קרמה הוא מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה. מרכיבי המנה הם עוף או/ו קציצות ועגבניות. מעדן "שסוחב" הרבה לחם, ורצוי לחם אחיד ולא "מפונפן".
מרכיבים:
5 כרעיים עוף
4 עגבניות - מרוסקות
200 גרם רסק עגבניות
קורט סוכר - לפי הטעם
מלח לפי הטעם
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
1. מבשלים העוף במעט מים עד שמתרכך. אם רוצים קציצות, מכינים קציצות מטוגנות.
2. להכניס לסיר...