Portfolio Category: בישול בלקני

>

קציצות בשר עם פרוסות חצילים

קרא עוד
>

שעועית אפויה – Gigantes Plaki

תבשיל המוגש במסעדות היווניות כחלק ממגוון המזטים. הוא במיטבו כשהוא פושר או בטמפרטורת החדר.
מרכיבים:
7 יחידות חצילים - גדולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
קמח - לקימוח החצילים
2
קרא עוד
>

מוסקה עם בשר, חצילים ותפוחי אדמה

מעדן בלקני שיש לו וואריציות שונות. ניסיתי ליצור אותו, ככל האפשר מופחת קלוריות, ולכן החצילים אינם מטוגנים. אין בעיה להמירו למתכון כשר ולהכניס מים או חלב סויה במקום חלב, ובכך לחסוך בקלוריות נוספות.
 
מרכיבים:
1+1 כוסות שעועית לבנה וחומה - מושרה כל הלילה
1 בצל אדום - פרוס לפרוסות
קרא עוד
>

סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה.
מרכיבים:
3/4 קילו בשר בקר טחון
מרכיבים:
4 חציל - בלאדי וגדולים וקלויים על הכיריים או במנגל
קרא עוד