Portfolio Category: בישול בלקני

>

פודינג אדום ממיץ תפוזים טרי

אז כמו שהיה פעם, פודינג אדום ובלי חומרים משמרים.
מבית היוצר של חמותי, שהגישה פודינג זה עם הבורקס של שבת.
קרא עוד
>

תבשיל שעועית צהובה

מתכון שהוא פרדוקס. המתכון מתאים מאד לימי החורף הקרים, אולם תקופת גידול השעועית הטריה והטובה היא מאפריל עד דצמבר. אז מה עושים - לא מוותרים ואוכלים את השעועית בעונתה.
מרכיבים:
2 כוסות מיץ תפוזים - טרי ומסונן
6 כפיות
מרכיבים:
1.5 קילו שעועית צהובה טריה - מנוקה מהקצוות ומפסי הסיבים שלאורכה... קרא עוד
>

סלט שעועית יבשה

סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני. כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר.
 
מרכיבים:
1.5 כוסות - שעועית לבנה יבשה מבושלת
3  - ביצים קשות... קרא עוד
>

חרוסת לפסח

מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים. ככתוב במסורת - היא נראית כמו טיט. אבל בטעמה - אי אפשר להפסיק לנשנש. המאמץ שבהכנה משתלם מאד. מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה. למי שלא חשובה ההגשה המסורתית - מומלץ ליצור כדורים קטנים, לצפותם בקוקוס ולהגישם ל"שולחן הסדר" בחגיגיות רבה.
קרא עוד