Portfolio Category: בישול בלקני

>

נזיד-מרק שעועית

מרק שהוא נזיד ויכול לשמש למנה עיקרית בימי החורף הקרים. מגישים אותו עם לחם לבן אחיד בפרוסות עבות, צנוניות ובצל ירוק. כשאני מכינה את הנזיד, אני מתקשרת לחברי הקרובים ומודיעה "יש מרק שעועית", ההתייצבות היא מלאה. המנה משופרת ביותר להגשה לאחר לילה במקרר.
מרכיבים:
קרא עוד
>

מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה”

מרכיבים:
2 גזר - קצוץ לקוביות קטנות
1 סלרי - ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות
1 קרא עוד
>

חציל עם יוגורט

"החציל האציל" כך כינו, בעבר, המגדלים את החציל. לטעמי הוא באמת מלך הירקות. מרכיבים:
2 חציל - חצילים בלאדי קלויים על האש ומקולפים.
1/4 כוס קרא עוד
>

צזיקי

מרכיבים:
2 גביעי יוגורט כבשים יוגורט סמיך
2 שיני שום כתושות לאוהבי השום להוסיף עוד
2... קרא עוד