Portfolio Category: מנות עיקריות

>

קציצות בשר מטוגנות

סתם קציצות בשר מטוגנות, שכל מי שעומד על יד המבשל, חוטף אותן ישר מהמחבת. מרכיבים: לתערובת הקציצות 1 ק"ג בשר בקר טחון - רצוי צואר או פלדה שיש בהם קצת שומן 1 בצל - קצוץ לקוביות קטנות מאד 3 שיני שום - כתושות 2 תפוחי אדמה - מגוררים דק מעט פירורי לחם - לפי הצורך 4 פרוסות לחם לבן - בלי הקרום, מושרות...
קרא עוד
>

טורנדו רוסיני

מנה מושחתת, מפוארת ויקרה להפליא מהמטבח הצרפתי. נכון, במחיר ההכנה שלה, אפשר כבר לאכול אותה במסעדה, אבל היי - איפה הכיף להכין אותה בבית, באירוח אינטימי עם זוג חברים אחד, שבאמת, אבל באמת ראוי לכך. הכנת המנה היא מהירה מאד, אולם יש להכינה בעוד בסועדים ממתינים לה ולא להיפך. מנה זו הוכנה עבור המלחין האיטלקי ג'ואקינו רוסיני האיטלקי, שידוע...
קרא עוד
>

עוף ממולא באורז עם זעפרן

מרכיבים: 1 עוף שלם - לבקש מהקצב להוציא העצמות - לתבל במלח ופלפל שחור 200 גרם כבד עוף - מנוקה מגידים וכלי דם וחתוך לקוביות קטנות 1.5 כוסות אורז בסמטי - מבושל עם מלח, פלפל שחור וזעפרן 1 בצל - קצוץ ומטוגן 3 שיני שום כתושות 100 גרם צנוברים - קלויים במחבת בלי שומן 1/4 כוס שמן זית - לטיגון הבצל והשום 12 שערות...
קרא עוד
>

עוף סיני חמוץ מתוק

המנה הוותיקה והטובה משנות השבעים. גם היום טרם נס לחה, וילדים מאד אוהבים אותה. המרכיבים: 1 ק"ג חזה עוף - מנוקה מגידים ושומן, וחתוך לקוביות בנות 3X3 ס"מ שמן קנולה - לטיגון עמוק של העוף לרוטב 1 פלפל ירוק - חתוך לרצועות 1 פלפל אדום - חתוך לרצועות 4 פרוסות אננס משומר - חתוך לקוביות 1 פלפל צ'ילי חריף - רק לאוהבי החריף, לא חובה...
קרא עוד