Portfolio Category: מנות עיקריות

>

דג לוקוס – מלך הדגים

אירחתי אתמול לארוחה, ובין היתר, למנה העיקרית הגשתי דג לוקוס מטוגן. קריאות שמחה וההנאה שבקעו מגרונות הסועדים גרמו לי לשמחה גדולה. מעבר לכך שהמנה מדהימה, משך הכנתה הוא דקות ספורות, והאורחים מחכים לדג ולא להפך. המרכיבים: 4 פלטים דג לקוס בלי עצמות ועם העור – כ- 200 גרם למנה 4 שיני שום פרוסות מלח – לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם 1/2 כוס...
קרא עוד
>

מרק קפושניאק (כרוב) פולני

מרק של אמא ז"ל. מרק חורפי לאוהבי החמוץ. מרכיבים: 2 קופסאות כרוב כבוש – עם הנוזלים 3 עצמות מוח 2 "מקלות" נקניק קבנוס – פרוס דק 1 גזר קצוץ לקוביות 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות 3 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות גסות 3 כפות שמן קנולה מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם מים אופן ההכנה: 1. לטגן בשמן את הקבנוס עד שנעשים קריספיים, להוציא מהסיר. 2....
קרא עוד
>

פשטידת תפוחי אדמה עם נקניקיות

מרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה – מבושלים עם הקליפה, קלופים ופרוסים בעובי 1ס"מ וחצי 1/2 חבילה חמאה - חבילה של 100 גרם 1 שמנת חמוצה 3 ביצים 2 שיני שום – כתושות 1 בצל – קצוץ לקוביות קטנות 2 כפות שמן זית 200 גרם נקניקיות – פרוסות דק 100 גרם פרמזן – מגורר 6 כפות פירורי לחם – לפיזור מעל המאפה מלח – לפי הטעם פלפל שחור...
קרא עוד
>

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

את הקציצות האלה הכינה אמא ז"ל. אין בהן תבלינים או ירקות או עגבניות, אבל אלה קציצות של אמא הפולניה והן תמיד תהיינה מדהימות. אופן ההכנה: לקציצות 1/2 קילו בשר - טחון 1 בצל קטן – קצוץ דק 2 שיני שום – כתושות 1 תפוח אדמה – מגורר דק 2 כפות פירורי לחם 2 כפות פטרוזיליה - קצוצה דק 1 ביצה מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי...
קרא עוד