Portfolio Category: מנות עיקריות

>

טופו בטעם סיני בתנור

מרכיבים: 1/2 קילו טופו חתוך לקוביות 100 גרם – שזיפים מיובשים בלי גרעינים 100 גרם – משמש מיובש 3 תפוחי אדמה – חתוך לקוביות 6 כפות - סילאן תמרים 6 שיניים - שום כתוש 6 כפות - קטשופ 6 כפות - רוטב סויה 1 כף גדושה - אבקת מרק בצל 1/2 כוס - מים מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם שמן קנולה – 1/3 כוס אופן...
קרא עוד
>

פשוט שניצל ישראלי

אצלי בבית תמיד אכלו רק שניצל דק מאד. מאז שנולדו נכדי, הם אוהבים שניצל עבה, וכך זה מוגש להם. אם רוצים שניצל דק, "דופקים אותו" וממשיכים לפי המתכון הבא. אני מכינה מראש כמות גדולה, ועוטפת כל מנה בנייר כסף, וכשהם מודיעים לי שמגיעים, אני פשוט מוציאה מהמקפיא את מספר המנות הרצוי, כשכל מנה מוכנה בנייר כסף, מפשירה ומטגנת...
קרא עוד
>

פסטה עם הרבה גודיז

מרכיבים: 1 חבילה פסטה – לבשל לפי הוראות היצרן לרוטב: 1/3 כוס שמן זית 1 ענף מרווה 3 שיני שום קלופים ושלמים 20 עגבניות שרי בצבעים שונים – חתוכות לחצאים 4 כפות גדושות של עגבניות שרי מיובשות 150 גרם ארטישוק בשמן – חתוך לחצאים 3/4 כוס אפונה קפואה מהסוג העדין והקטן 1/4 כפית אורגנו יבש מלח ים – לפי הטעם – להיזהר בכמות המלח פלפל שחור גרוס...
קרא עוד
>

“ביף” בורגיניון – תחליף בשר עם ירקות שורש מבושל ביין

הרעיון לתבשיל זה בא מהביף בורגיניון המסורתי, שהוא תבשיל איכרים מחבל בורגנדי בצרפת, והוא מכיל בשר עם ירקות שורש ומבושל ביין. התבשיל מבושל כמו הביף בורגיניון, אולם הרבה פחות שעות ועם טופו במקום בשר. מרכיבים: 1 חבילה תחליף בשר – חתוך לקוביות גסות 1/4 כוס שמן קנולה 4 גזרים – חתוכים לפרוסות גסות 1 לפת – חתוכה לקוביות גסות 1 קולרבי –...
קרא עוד