פלפל ממולא מבית אמא ז"ל הפולניה.
המרכיבים:
10 פלפלים - בצבעים שונים
350 גרם - בשר טחון - לטבעונים, מוותרים על הבשר ומחליפים בסייטן
1.75 כוסות אורז בסמטי
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל גדול - קצוץ ומטוגן בשמן
100 גרם - רסק עגבניות
1 בקבוק רוטב עגבניות פולפה או פאסטה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - הטעם
קורט סוכר
מים
אופן ההכנה:
1. להכין הפלפלים למילוי ע"י...
קרא עוד
>

מפרום – תפוחי אדמה ממולאים בבשר

מתכון מבית היוצר של שכנתי הטריפוליטנית והבשלנית.
מרכיבים:
300 גרם בשר טחון
1 בצל - מגורר
חופן פטרוזיליה - קצוצה
5 תפוחי אדמה
1 ביצה - טרופה לתערובת הבשר
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1 ביצה טרופה - לטיגון המפרום
1/4 כוס קמח
שמן קנולה - לטיגון המפרום
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב בשר, פטרוזיליה, בצל, ביצה, מלח ופלפל שחור.
2. לקלוף תפוחי...
קרא עוד
>

קציצות בשר עם חצילים ברוטב עגבניות

קציצות בשר אחרות, כשתערובת הבשר מכילה חצילים קלויים.
הקציצות יוצאות רכות, אווריריות ועם תוספת של טעם מעושן.
מרכיבים:
לקציצות
1/2 קילו בשר טחון
2 חצילים - קלויים ומנוקים
1 ביצה - טרופה
3 כפות פירורי לחם - אם התערובת רכה מידי, להוסיף עוד פירורי לחם כדי שאפשר יהיה להכין את הקציצות
1 תפוח אדמה - מגורר - סחוט מהנוזלים
1 בצל - קצוץ דק...
קרא עוד
>

קציצות בשר ברוטב חצילים – מרנג’נס קון קיפטיקס

לאוהבי החצילים - תבשיל שהוא מעדן.
זהירות - הרוטב "מבקש" הרבה לחם לבן אחיד, או חלה.
מבית היוצר של חמותי היווניה.
מתכון שניתן להמירו לצמחונים
מרכיבים:
8 חצילים - גדולים, בלי גרעינים, קלויים וקלופים ומנוקזים מהנוזלים המרים, וקצוצים
400 גרם רסק עגבניות
קורט סוכר
1/2 כוס מים - לדילול הרוטב
1 קילו בשר בקר טחון
1 בצל - מגורר לקציצות
1 תפוח אדמה - מגורר לקציצות
2 ביצים...
קרא עוד