עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור.
מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה אותה.
לימים נמכרה הקונדיטוריה ליהודי תימני, ששימר את אופי הקונדיטוריה,
ועוגת החמאה עדיין כונתה בשם "פיטר קיכן", שזה שמה באידיש.
תחילת הצום ושבירתו היו עם עוגה זו.
הערה:
החמאה, החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
העוגה נאפית בתבניות אינגליש קייק, משומנות בחמאה...
אופן ההכנה:
1 כוס קמח
1 כוס חלב
1 כף סוכר
100 גרם חמאה
קורט מלח
4 ביצים גדולות
למלית
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודיג וניל
אופן ההכנה:
1. להמיס החמאה בחלב, להוסיף המלח, הסוכר והקמח - לערבב עד שנוצר גוש בצק.
2. להעביר למיקסר עם מערבל גיטרה, להתחיל לערבל ולהוסיף הביצים אחת אחרי השניה
עד שנוצרת תערובת הומוגנית.
3. לתבנית אפיה להזליף הפחזניות עם...