Portfolio Category: ראש השנה

>

קנלוני עם בשר ברוטב עגבניות

מרכיבים: פסטה צינורות לקנלוני - לא צריך לבשל למילוי 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות 2 שיני שום כתושות דק 4 ענפי סלרי - בלי עלים, קצוצים לקוביות קטנות 2 גזרים - קצוצים לקוביות קטנטת 300 גרם - בשר טחון, טחון פעמיים 2 כפות רסק עגבניות מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם 2 כפות שמן זית 1/2 כוס יין אדום או מים המילוי צריך להיות עדין...
קרא עוד
>

טארט טאטן

המרכיבים: 8 תפוחי עץ ירוקים - קלופים ומחולקים לשש בצק עלים מחמאה 1/4 כוס אבקת סוכר לרידוד הבצק - במקום קמח 50 גרם חמאה 1 כוס סוכר 1/2 לימון - סחוט 1 כפית תמצית וניל מרוכזת מחבת בקוטר 26 ס"מ שנכנסת גם לתנור אופן ההכנה: 1. לשפוך מעל תפוחי העץ את מיץ הלימון, כדי שלא ישחירו. 2. לרדד הבצק ,על אבקת הסוכר, עגול בעובי כ- 3...
קרא עוד
>

ביף וולינגטון הבריטי

מנה מדהימה וקצת מסובכת, ששווה כל המאמץ. מנה מאד יפה (ולא זולה), שראויה להיות מוגשת בארוחות חגיגיות. וקצת היסטוריה על המנה, ארתור ולסלי,הדוכס מוולינגטון, המפקד העליון של כוחות הקואליציה האירופית השביעית האנטי צרפתית, בקרב ווטרלו המפורסם, מול נפוליון בונפרטה, שהובס בקרב זה. הסברה היא שעל שמו נקראת המנה הבריטית. מרכיבים 400 גרם פילה בקר, לבקש מהקצב לחתוך את הפינות...
קרא עוד
>

עוגת פירורים עם שמנת ודבש

עוגה זו זכתה בפרס ראשון בתחרות המתכונים עם דבש, לראש השנה, של שף חיים כהן באתר מבשלים. הפרס היה לבשל עם השף בביתו הפרטי. מרכיבים: לבצק 250 גרם חמאה 1/2 כוס סוכר 350 גרם קמח תופח 2 ביצים לקרם שמנת 3 שמנת חמוצה 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס דבש 1.5 כפות תמצית וניל 150 גרם חמאה מומסת אופן ההכנה: הבצק: במעבד מזון לעבד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד -...
קרא עוד