את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן.
מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי היווניה.
מרכיבים:
2 קילו כרשה - נטו לאחר ניכוי, החלק הלבן בלבד
1/2 קילו בשר בקר טחון - היחס בין הבשר לירק 1:4
5-6 כפות שיבולת שועל (קוואקר) - במקום פירורי לחם ובפסח קמח מצה
2 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס...
אצלנו בבית בראש השנה אוכלים דולסה במקום תפוחי עץ בדבש.
הדולסה היא ריבת תפוחי עץ עם שקדים.
מומלץ לנסות -יאמי יאמי...
באחד מטיולי הקולינריים עם השף שלום שטרית, לדורדון, חגגנו את ראש שנה ואני הכנתי את הדולסה.
זכיתי למחיאות כפיים, וחלק מחברי לטיול זה אף אימצו את הדולסה והפכו אותה לריבת הבית.
מרכיבים:
1 קילו תפוח גרנד אלכסנדר - מקולף ומגורר...
קינוח מהיר הכנה, מרהיב בהגשה, מפתיע בטעמו ותמיד תמיד זוכה למחמאות והכי חשוב מוכן ב- 10 דקות !!!
מרכיבים:
2 קופסאות קוקטייל פירות - קופסאות גדולות, אחת מהן מנוקזת מהסירופ.
200 גרם מרשמלו
3 שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
לחתוך את המרשמלו לרבעים.
להכניס את כל המרכיבים, כולל קופסת הפירות המסוננת לקערה, לערבב היטב, לכסות ולצנן יממה לפני ההגשה.
כמות הנוזלים הנדרשת היא מקופסא...