שבת - לא יודעת מה להכין לצהריים וגם לא כל כך בא לי לבלות המטבח.
במקרר היה בשר טחון וחצילים שכבר קליתי.
אני נוהגת לקלות כמות גדולה של חצילים באלאדי ולהשתמש במתכונים מגוונים.
וכך גם נולד מתכון זה.
מרכיבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
4 חצילים - גדולים - רצוי בלאדי שאין בהם גרעינים. קלויים ומנוקים.
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
300 גרם רסק עגבניות
5 יחידות שום (שיניים) - קצוצות דק
1/3 כוס שמן זית
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פלפל חריף - מנוקה מהזרעים וקצוץ - לא חובה
1 כוס מים
קורט סוכר

אופן ההכנה:
1. הכנת הקציצות - מערבבים את הבשר, חצילים, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור ומעבדים היטב בידיים.

2. מכינים את כדורי הבשר, קטנים, ומטגנים בשמן זית.

3. הכנת הרוטב - לסיר להכניס 3 כפות שמן זית, להוסיף הרסק, שום, מלח, פלפל ופלפל חריף וסוכר. להוסיף כוס מים לערבב היטב ולהביא לרתיחה, להוסיף לרוטב את הקציצות ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.

להגיש עם אורז.

Additional Info