-
דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג
אבא ז"ל היה הולך כל שבוע לשוק הכרמל, ומביא מעדנים. לעתים היה מביא גם שמלץ הרינג ואמא ז"ל היתה ממהרת...
-
קוגל ירושלמי
הקוגל הירושלמי הוא מעדן דתי-חרדי בטעם חריף מתוק ואינו נאכל כקינוח, אלא כתוספת, או בפני עצמו. הוא נאפה כל הלילה...
-
מאפה חצילים בלקני עם רביכה ובמנות אישיות
מרכיבים: 2 חציל - מאורכים וחתוכים לאורך בעובי 1 ס"מ ומומלחים. להניח לחצי שעה להגרת הנוזלים. ליבש לצפות בקמח ולטגן. קמח...
-
סינייה עם בשר וחצילים
בשל אהבתי הגדולה לחצילים, אני מחפשת מתכונים, שלדעתי, ניתן להוסיף להם קריצה נוספת על ידי הוספת חצילים. הנה הווריאציה שלי...
-
גלילות של סלמון עם גבינה ברוטב חמאה לבן
שם המנה ארוך יותר ממשך הכנתה. מנה מאד צבעונית ומאד אלגנטית, טעימה מאד וקלה להכנה. מרכיבים: 6-12 פרוסות סלמון מעושן לתערובת...
-
סלט מיונז עם טונה
מרכיבים: 2 קופסאות טונה משומרת - יש היום טונה 5% - בתערובת של מים ושמן 2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפה, מקפים ומעוכים 5...
-
פסטרמה של חזה הודו נקבה
המתכון הוא מבית היוצר של חברתי רותי. המרכיבים: למרינדה 1/2 חזה הודו נקבה - מנוקה מעור, שומן וגידים - לבקש...
-
סלט ברוקולי עם חמוציות
בטיול הקולינרי שעשיתי בדורדון עם השף שלום שטרית, הכינה חברתי רוזה את הסלט שהפתיע את כל הסועדים. מין "אנדר דוג"...
-
סלט עוף קר
מרכיבים: 4 עוף כרעיים מבושלים מהמרק - בלי עור ועצמות וקצוץ 8 עגבניות שרי חצויות 1 בצל סגול קצוץ דק 8 מלפפונים חמוצים...
