סינייה עם בשר וחצילים

בשל אהבתי הגדולה לחצילים, אני מחפשת מתכונים, שלדעתי, ניתן להוסיף להם קריצה נוספת על ידי הוספת חצילים.
הנה הווריאציה שלי לסינייה הערבית והטובה, עם קריצה ים תיכונית. 
מרכיבים:
1 קילו בשר בקר טחון - עם קצת שומן - המהדרים עושים תערובת של בקר וכבש קצת שמן.
3 חציל - גדולים וקלים, רצוי באלדי. קלויים מנוקים וקצוצים.
2                          עגבניות פרוסות
2 בצלים - קצוץ דק
1 צרור  פטרוזיליה - קצוצה דק
2 עגבניות פרוסות
1 מיץ לימון - מלימון אחד
1/2 כוס צנוברים - מטוגנים קלות במעט שמן זית
כוס טחינה - מעובדת עם לימון ומים
קורט אגוז מוסקט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - לשימון התבנית
מים - כחצי כוס

אופן ההכנה:
1. מכינים החצילים
1. מערבבים היטב בידיים הבשר, החצילים, הבצל, הפטרוזיליה (משאירים קצת לקישוט), אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור - מערבבים היטב.
2. משמנים תבנית בשמן זית, מכניסים את תערובת הבשר והחצילים, ומשטחים.
3. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות.
4. הכנת הטחינה - טחינה גולמית, מיץ לימון, מעט מים מלח - מערבבים היטב המוט בלנדר.
הטחינה צריכה להיות סמיכה
5. מוציאים התבנית מהתנור, מפזרים על הבשר את הצנוברים והעגבניות, יוצקים מעל את הטחינה וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.
6. מקשטים בפטרוזיליה שנותרה ומגישים חם.
בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment