פסח

  • גפילטע פיש

    גפילטע פיש

    המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים: 1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את...

  • חרמזלך – לביבות מפירה תפוחי אדמה

    חרמזלך – לביבות מפירה תפוחי אדמה

    אצלנו בבית אף פעם לא זרקו שאריות פירה. אמא ז"ל היתה ממחזרת הפירה ומכינה חרמזלך, סוג של לביבות, שהתאימו לכל...

  • קציצות כרישה עם בשר – פרסה

    קציצות כרישה עם בשר – פרסה

    את הקציצות האלה נהוג לאכול בערב ראש השנה ובפסח אצל יוצאי מדינות הבלקן. מתכון זה הוא מבית היוצר של חמותי...

  • שוקי עוף בתנור עם קריצה אסיאתית

    שוקי עוף בתנור עם קריצה אסיאתית

      "ולמאחרים בנשף" - מתכון מהיר מאד לפסח, שמשך ההכנה שלו עשר דקות ואז התנור עובד במקומנו. מתקבלת מנה "ללקק...

  • קציצות בשר ברוטב ירקות

    קציצות בשר ברוטב ירקות

    המנה העיקרית והתוספת, הכל בסיר אחד. לפסח ניתן להחליף את החלה בקמח מצה או בשיבולת שועל.  מרכיבים: לקציצות  0.5 קילו בשר...

  • גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח

    גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח

    אז עלה בדעתי, וגם ניסיתי, להכין גלילות ממצה, הממולאות בכבד הקצוץ המסורתי. הדרך הלא קונבנציונלית להגשת המעדן הפולני הזה. נסו...

  • קרם מסקרפונה ופירות יער

    קרם מסקרפונה ופירות יער

    את הקציפה הזו אני מכינה כל השנה ובכל פעם עם הפרי העונתי. "ברירת המחדל" הטובה ביותר בעיני היא הקציפה עם...

  • פירה תפוחי אדמה אחר עם ביצים – פירה משודרג

    פירה תפוחי אדמה אחר עם ביצים – פירה משודרג

    הסלט הוא מבית היוצר של אחי הבשלן. מעולה וטעים להפליא גם כסלט וגם כתוספת למנה עיקרית. מרכיבים: 5 תפוחי אדמה -...

  • עוגת גבינה לפסח עם רוטב אוכמניות

    עוגת גבינה לפסח עם רוטב אוכמניות

    עוגה מהירה לפסח שתמיד מצליחה. ניתן להמירה לעוגת יום יום ע"י החלפת הקמח תפו"א בקורנפלור או קמח.   מרכיבים: 750 גרם...

  • חרוסת לפסח

    חרוסת לפסח

    מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים. ככתוב במסורת - היא...

  • בורקס גבינה לפסח

    בורקס גבינה לפסח

    בורקס, ביצה ומלפפונים ירקים חתוכים לאורך ומומלחים - זו ארוחת הבוקר בבתים מהמוצא הבלקני. פסח הוא לא חריג ועל בורקס...