Portfolio Category: בישול צמחוני

>

“ביף” בורגיניון – תחליף בשר עם ירקות שורש מבושל ביין

הרעיון לתבשיל זה בא מהביף בורגיניון המסורתי, שהוא תבשיל איכרים מחבל בורגנדי בצרפת, והוא מכיל בשר עם ירקות שורש ומבושל ביין. התבשיל מבושל כמו הביף בורגיניון, אולם הרבה פחות שעות ועם טופו במקום בשר. מרכיבים: 1 חבילה תחליף בשר – חתוך לקוביות גסות 1/4 כוס שמן קנולה 4 גזרים – חתוכים לפרוסות גסות 1 לפת – חתוכה לקוביות גסות 1 קולרבי –...
קרא עוד
>

הפאראטה של ג’יימי אוליבר – לחם הודי

את הלחם ההודי הזה ראיתי בתוכנית טלוויזיה של ג'יימי אוליבר. רשמתי את המתכון כדי לשתף עם קוראי. אין זה מתכון שלי. מרכיבים: 300 גרם קמח מלא 300 גרם קמח לבן ללחם 1/2 כפית מלח ים 2 כפות שמן זית 11/2 כוסות חלב 100 גרם חמאה מומסת שמן זית לטיגון הפאראתה אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים, בלי החמאה, ולשים לבצק חלק. 2. מכסים ומניחים בצד...
קרא עוד
>

סלט קישואים חם

אני לא ממש חובבת קישואים או זוקיני, אבל הסלט החם הזה שאכלתי במסעדה הדרוזית בסאג'ור, הביא אותי לשחזר המנה ולהגיש לכם המתכון. שלא כמו כל סלט קישואים, הוא לא היה מימי ומכאן, לדעתי, הצלחתו. מרכיבים: 8 קישואים רצוי זוקיני ירוקים, חתוכים לקוביות 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות 2 שיני שום כתושות 2 פלפל אדום קצוץ לקוביות לימון מיץ מחצי לימון 1/3 כוס שמן זית מלח...
קרא עוד
>

סלט מלפפונים, גזר וצנונית

כשהירוק והכתום נפגשים הם מרהיבים ביופיים וחוש הראיה שמח. כל היתר שייך לחוש הטעם והוא חוגג. מבית היוצר של אחי. מרכיבים: 3 מלפפוונים - פרוסים דק, אם אפשר - במנדולינה 5 צנוניות פרוסות כנ"ל 3 גזרים - מגוררים גס 3 כפות רוטב סויה 2 כפיות שמן שומשום 2 כפות רוטב צ'ילי מלח לפי הטעם - זהירות במלח, הסויה מלוח פלפל שחור לפי הטעם שומשום קלוי מעט במחבת...
קרא עוד