מתכון נפלא של שף שלום שטרית, לאוהבי פירות ים.
המרכיבים:
1/2 ק"ג מולים
300 גרם שרימפס מנוקים
1 קופסה פולפה – עגבניות חתוכות דק מאיטליה (אפשר במקום 450 גרם עגבניות טריות חתוכות)
1/3 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן
1 כוס מים
3 שיני שום קצוצות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פלפל שאטה – לפי הטעם, לא חובה
מעט עלי תימין ובזיליקום...
קרא עוד
>
פסטה לימונצ’לו
מנה מעולה שאכלתי בטיול קולינארי של שף שלום שטרית לטוסקנה, והמתכון הוא באדיבותו.
המרכיבים:
500 גרם פסטה פטוציני
6 שיני שום - פרוסים דק
100 גרם חמאה
1 חבילה שמנת עמידה 38%
8 לימונים - להוציא את פלחי הלימון ולקצוץ דק ללא גרעינים
מיץ לימון – לפי הצורך
120 מ"ל - לימונצ'לו
מלח פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. להכניס למחבת החמאה והשום ולטגן עד...
קרא עוד
>
פסטה עם הרבה גודיז
מרכיבים:
1 חבילה פסטה – לבשל לפי הוראות היצרן
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 ענף מרווה
3 שיני שום קלופים ושלמים
20 עגבניות שרי בצבעים שונים – חתוכות לחצאים
4 כפות גדושות של עגבניות שרי מיובשות
150 גרם ארטישוק בשמן – חתוך לחצאים
3/4 כוס אפונה קפואה מהסוג העדין והקטן
1/4 כפית אורגנו יבש
מלח ים – לפי הטעם – להיזהר בכמות המלח
פלפל שחור גרוס...
קרא עוד
>
פסטה ברוטב לבן ושרימפס
המרכיבים:
1 חבילה ספגטי - מבושל במי מלח לפי הוראות היצרן - אני אוהבת דה-צ'קו
4 שיני שום - קצוצות דק, או כתושות
25 גרם חמאה
200 גרם גבינות צהובות מגוררות - גאודה, פרמזן, צ'דר, או כל תערובת אחרת
חופן פרמזן מגורר - לפיזור מעל המנה
1 שמנת מתוקה לבישול
100 גרם שרימפס - קטנים ומנוקים
פטרוזיליה קצוצה לקישוט המנה
מלח - לפי הטעם
פלפל...
קרא עוד