Portfolio Category: פסטה

>

ספגטי פירות ים

מתכון נפלא של שף שלום שטרית, לאוהבי פירות ים. המרכיבים: 1/2 ק"ג מולים 300 גרם שרימפס מנוקים 1 קופסה פולפה – עגבניות חתוכות דק מאיטליה (אפשר במקום 450 גרם עגבניות טריות חתוכות) 1/3 כוס שמן זית 1 כוס יין לבן 1 כוס מים 3 שיני שום קצוצות מלח – לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם פלפל שאטה – לפי הטעם, לא חובה מעט עלי תימין ובזיליקום...
קרא עוד
>

פסטה לימונצ’לו

מנה מעולה שאכלתי בטיול קולינארי של שף שלום שטרית לטוסקנה, והמתכון הוא באדיבותו.   המרכיבים: 500 גרם פסטה פטוציני 6 שיני שום - פרוסים דק 100 גרם חמאה 1 חבילה שמנת עמידה 38% 8 לימונים - להוציא את פלחי הלימון ולקצוץ דק ללא גרעינים מיץ לימון – לפי הצורך 120 מ"ל - לימונצ'לו מלח פלפל שחור – לפי הטעם אופן ההכנה: 1. להכניס למחבת החמאה והשום ולטגן עד...
קרא עוד
>

פסטה עם הרבה גודיז

מרכיבים: 1 חבילה פסטה – לבשל לפי הוראות היצרן לרוטב: 1/3 כוס שמן זית 1 ענף מרווה 3 שיני שום קלופים ושלמים 20 עגבניות שרי בצבעים שונים – חתוכות לחצאים 4 כפות גדושות של עגבניות שרי מיובשות 150 גרם ארטישוק בשמן – חתוך לחצאים 3/4 כוס אפונה קפואה מהסוג העדין והקטן 1/4 כפית אורגנו יבש מלח ים – לפי הטעם – להיזהר בכמות המלח פלפל שחור גרוס...
קרא עוד
>

פסטה ברוטב לבן ושרימפס

המרכיבים: 1 חבילה ספגטי - מבושל במי מלח לפי הוראות היצרן - אני אוהבת דה-צ'קו 4 שיני שום - קצוצות דק, או כתושות 25 גרם חמאה 200 גרם גבינות צהובות מגוררות - גאודה, פרמזן, צ'דר, או כל תערובת אחרת חופן פרמזן מגורר - לפיזור מעל המנה 1 שמנת מתוקה לבישול 100 גרם שרימפס - קטנים ומנוקים פטרוזיליה קצוצה לקישוט המנה מלח - לפי הטעם פלפל...
קרא עוד