המרכיבים:
1 חבילה פסטה קצרה וחלולה - מבושלת לפי הוראות היצרן
25 גרם חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
1 ביצה
350 גרם גבינה צבובה מגוררת - תערובת של צ'דר, גאודה ופרמזן, או כל תערובת שאוהבים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
1 כוס פירורי לחם
25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
הבשמל:
1. להמיס החמאה, להוסיף הקמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור...
קרא עוד
>
פסטה עם זוקיני
מרכיבים:
1/2 כוס בצל שלוט - קצוץ דק
5 קישואים - קצוצים לפרוסות
מלח ים לבישול הפסטה ולרוטב
פלפל שחור לפי הטעם
1 פלפל צ'ילי - קצוץ דק
1 חבילה ספגטי - אני ממליצה על היצרן דה-צ'קו, מכל הפסטות היבשות בארץ, מצאתי אותה כטובה ביותר
1/2 כוס פרמזן - מגורר
100 גרם צנוברים - לקלות, תוך כדי ערבוב, כדקה במחבת בלי שמן, להיזהר,...
קרא עוד
>
פסטה עם אנשובי, עגבניות וזיתים – אפשר גם טבעוני
בקיצור, פסטה אלה פוטנסקה.
ניסיתי לבדוק את מקור השם "פוטנסקה" (פוטנה-זונה), מצאתי הרבה סיפורים ובחרתי לספר את זה שאהבתי, על בית הזונות האיטלקי בנפולי במאה ה-16, שהזונות בו הכינו לעצמן את מזונן, וזה כמובן הפסטה, כשהרוטב היה מורכב מכל מה שהיה במזווה.
הכל היה צריך להיות מהיר, אבל גם טעים.
מרכיבים:
500 גרם ספגטי - לבשל עפ"י הוראות היצרן
לרוטב
1/3...
קרא עוד