בצקניות – שפצלי

מרכיבים:
2 כוסות קמח
2 ביצים - גדולות
1 כפית מלח
מים - פושרים, "כמה שתופס" - לדברי אמא ז"ל
2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
להרתיח מים עם מלח בסיר גדול.
להכניס את הקמח לקערה, לעשות באמצע גומה, להכניס לתוכה את הביצים והמלח ולהתחיל ללוש - בידים, אין צורך במיקסר או במעבד מזון. להמשיך ללוש תוך הוספת המים, עד שמתקבל בצק רך מאד ודביק כמו מיונז.
כשהמים בסיר רותחים, להתחיל להכניס את הבצק עם כפית, בכמות של חצי כפית לכל בצקנית.
כשהבצקניות מתחילות לצוף, מבשלים עוד כ- 3 דקות והן מוכנות.
לסנן ולשפוך מעל את השמן, לערבב היטב כדי שהבצקניות לא תדבקנה זו לזו.

אם במקרה, וזה נדיר, נשארו בצקניות מהארוחה, חלילה לא לזרוק, להכין לארוחת ערב (אמא ז"ל תמיד אמרה שלא זורקים אוכל, ומה שלא אכלנו בצהרים, נקבל בארוחת הערב בתלבושת אחרת).

לטגן בצל קצוץ דק, להוסיף את הבצקניות, לפלפל ולהמליח ולהוסיף פפריקה מתוקה, לטרוף ביצים (הכמות לפי כמות הבצקניות שנותרה ולפי הטעם), לשפוך מעל ולהמשיך לטגן כמו ביצה מקושקשת.
יאמי יאמי....

No Comments Yet.

Leave a comment