השקשוקה הטריפוליטאית של “ד”ר שקשוקה” מיפו

אז לפני שאני כותבת על שקשוקה, מעדן כל כך נפוץ בארץ, ובגרסאות הרבות שלו, אז קצת היסטוריה למעדן זה.
השקשוקה "הובאה" לארץ ע"י עולים ממדינות המגרב, ולכל מדינה הייתה הוורסיה שלה.
בישראל נפוצות שתי גרסאות עיקריות, הטריפוליטאית, בה הבסיס מורכב מעגבניות, שום ותבלינים, והתוניסאית שאל הבסיס מתווסף גם בצל.
כיום, הפכה השקשוקה לשם גנרי לכל מנה שבה מככבות ביצים ברוטב עגבניות.
אני מביאה כאן את המתכון של "ד"ר שקשוקה" מיפו, שזו הוורסיה האהובה עלי.
כן – יש הרבה שמן, אבל כך עושים שקשוקה אמיתית.

מרכיבים:

1/3 כוס שמן קנולה
1 פלפל צ'ילי – קצוץ דק
10 שיני שום - כתושות
נקניקיות מרגז - לא חובה
10 עגבניות – קצוצות לקוביות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
5 ביצים

אופן ההכנה:

1. במחבת חמה מחממים שמן קנולה. מוסיפים פרוסות צ'ילי ומטגנים קלות.
2. מוסיפים את נקניקיית המרגז ומטגנים מספר דקות. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את העגבניות ומלח ופלפל, מביאים לבעבוע וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהעגבניות מתרככות.
4. מתבלים בפפריקה ובוחשים.
5. מכניסים הביצים ומבשלים מספר דקות, על להבה נמוכה, עד שהן נקרשות.

ואין ברירה, אז את המעדן הזה מגישים עם כיכר לחם טרי, אחיד.

No Comments Yet.

Leave a comment