מרק ירקות עם גריסים – טבעוני

קר ובא לי מרק, אז זה מה שיצא - יאמי, יאמי

מרכיבים:

3/4 כוס גריסים
1 כוס שעועית לבנה – סנפרוסט
1 בצל גדול – קצוץ לקוביות קטנות
1/2 ראש כרוב לבן – פרוס דק
2 שיני שום כתושות
1 גזר – מגורר דק
2 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות
1 כף שמיר – קצוץ דק
3 כפות שמן זית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים

אופן ההכנה:

1. להכניס השמן לסיר ולטגן הבצל עד שנעשה שקוף ורך.
2. להוסיף השום ולערבב עם הבצל כחצי דקה, להיזהר שהשום לא יישרף.
3. להוסיף לסיר את יתר המרכיבים, לערבב ולהוסיף מים. כמות המים תלויה ברמת סמיכות המרק שאוהבים. אני אוהבת מרקים סמיכים.
4. לבשל עד שהכל רך, לטעום ולתקן טעמים.

No Comments Yet.

Leave a comment