לחם ממולא

כשפורסים את הלחם מתקבלת ההפתעה הראשונה מעצם המילוי והצבעים המרהיבים, אח"כ מצטרף החך למיגוון הטעמים החבויים בלחם.
אני מצרפת את המיגוון המועדף עלי, אולם אין סוף ליצירתיות ולאפשרויות המילוי.
לטבעונים - להחליף הגבינות בגבינות טבעוניות.
מרכיבים:
1 לחם עגול שחור - רוסי, כפרי, אחר
3 יחידות מוצרלה - כדורים גדולים ופרוסים
3                        ביצים קשות פרוסות
2 כפות עגבניות מיובשות בשמן זית
100 גרם              פסטרמה
2 פלפל אדום - קלוי ומקולף
2 פלפל ירוק - קלוי ומקולף
2 פלפל צהוב - קלוי ומקולף
3 קישוא - פרוס לאורכו ומטוגן בשמן זית
1 חציל - גדול קלוי על האש
250 גרם גבינת עזים - פרוסה
עלי בזיליקום טריים - הכמות לפי הטעם
5 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מעשה ההרכבה:

מסירים את כיפת הלחם ושומרים בצד.
מרוקנים את הלחם ל"קערה" ומשאירים דופן של כ- ס"מ.
מכניסים את המרכיבים בשכבות, לפי הצבעים והטעמים שנראים לכם.
אחרי כל שכבת מילוי מזליפים מעט שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.
מסיימים בכיסוי הלחם ב"מכסה" - כיפת הלחם.
מניחים על צלחת גדולה, מכסים בצלחת נוספת, מניחים משקולת כבדה ומכניסים למקרר לכל הלילה.
הלחם עשוי להגיר נוזלים ולכן הצלחת צריכה להיות מספיק גדולה.

פורסים בזהירות ומתמוגגים.

No Comments Yet.

Leave a comment