מלפפונים כבושים במלח

המרכיבים:

 

11/2 קילו מלפפונים טריים מאד, קטנים וקשים

1 ראש שום קלוף

2 פלפלונים חריפים - לאוהבי הפיקנטי

1 חבילת שמיר

מלח

מים

 

אופן ההכנה:

 

  1. לשטוף היטב את המלפפונים ולסדר צפוף בצנצנת.
  2. להוסיף השום, שיפזר בכל הצנצנת, הפלפל החריף.
  3. מעל הכל לדחוס השמיר.
  4. להוסיף מים עם מלח עד למילוי הצנצנת, עד הסוף, ביחס של 1/2 כפית מלח לכוס מים וסגור.
  5. על צלחת, להניח את הצנצנת בפינת המטבח לכשבוע ימים ועד שצבע המלפפונים משתנה.
  6. מרגע זה, אין להכניס את הידיים לתוך הצנצנת, כדי שלא יווצר קרום לבן חיידקי.

No Comments Yet.

Leave a comment