קציצות אלבניות צמחוניות

את המעדן הצמחוני הזה אכלתי אצל שף שלום שטרית בגדרה, בארוחת ערב מפוארת, באחת מאותן ארוחות בנות אינספור מנות. השף, כמובן, נתן לי את המתכון ואני משתפת אתכם בתענוג.
מומלץ לנסות, אין מצב שלא תיהנו.

המרכיבים

3 בצלים - קצוצים דק

1 כוס אורז - בסמטי או יסמין

2 כוסות ציר ירקות - אפשר גם מים עם קוביית מרק - ללא צמחוני- ציר עוף או בשר

חופן שמיר - קצוץ דק

חופן נענע - קצוצה דק

חופן פטרוזיליה - קצוצה דק

חופן כוסברה - קצוצה דק (לא חובה, רק לאוהבי הכוסברה).

100 גרם גבינה מלוחה - מגוררת. אני נוהגת להשתמש בגבינת המאירי שניתן למצוא במעדניות

מיני כדורי מוצרלה

7 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס טרי - להיזהר בכמות המלח, כי הגבינה מלוחה

שמן קנולה - לטיגון עמוק  - בטיגון עמוק יש פחות ספיגת שמן בקציצות

אופן ההכנה

1.  לטגן הבצל במעט שמן עד להזהבה,

2.  להוסיף האורז והציר ולבשל 16 דקות. להעביר לקערה.

3.  להוסיף לאורז את הגבינה המגוררת, צמחי התבלין, הביצים ומלח ופלפל וללוש היטב

     את התערובת  עד שניתן יהיה ליצור ממנה את הקציצות.

4.  להכין את כדורי הקציצות ולטמון בכל כדור, כדור מוצרלה. לגלגל שוב את את הכדור הממולא להסתרת המוצרלה.

5.  לטגן בשמן שיכסה את הכדורים, עד להזהבה.

אופציות להגשה:

חם מהמחבת - יוצא מדהים.

עם רוטב עגבניות טוב.

עם קישוטי יוגורט או שמנת, על רוטב העגבניות.

No Comments Yet.

Leave a comment