ניוקי עם כרוב לבן

תבשיל סלובקי מסורתי מבית היוצר של אבי ז"ל.
אבי ששמר על המסורת, השתמש במתכון זה באווז מעושן, במקור משתמשים בבייקון.
אחלה אוכל לימי החורף הקרים.

מרכיבים:

1 בצל גדול – קצוץ לקוביות
1/2 כרוב לבן – מנוקה ופרוס דק
1/4 כוס שמן קנולה
1 עגבנייה גדולה – מרוסקת
1 חבילה ניוקי – מבושל לפי הוראות היצרן
150 גרם בייקון מעושן או אווז מעושן – חתוך לקוביות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
3 כפות ממי בישול הניוקי

אופן ההכנה:

1. בסיר לטגן הבצל עם השמן, כשהבצל נעשה שקוף, להכניס הבייקון/אווז ולהמשיך לטגן עד שהבצל מזהיב והבשר נעשה קריספי.
2. להוסיף הכרוב, העגבנייה, מלח ולפלפל ולבשל יחד עד שהכרוב מתכווץ.
3. להוסיף הניוקי, המים ולבשל עד שהכרוב רך.

No Comments Yet.

Leave a comment