סלט קייל

קייל הם עלים ירוקים ממשפחת הכרוב, האיטלקים קוראים לו כרוב שחור והוא מככב במטבח האיטלקי, ובפרט במרק הריבולטה.
קשה למצוא אותו, אבל אם מצאתם תחטפו אותו.
הקייל הוא מלך העלים עם ערכים תזונתיים גבוהים מאד, הן ויטמינים והן מינרלים והוא טוב לנו וטעים.
את הסלט הזה אכלתי בניו יורק, שם התוודעתי אליו לראשונה, והאירוניה שסלט כל כך בריא הוגש במסעדת המבורגרים מעולה.

מרכיבים:

1 צרור עלי קייל – מנוקים מהגבעול וקצוצים גס (הגבעול קשה ולא אכיל כשהוא לא מבושל).
10 עגבניות שרי אדומות – קצוצות לקוביות קטנות מאד
6 צנוניות – פרוסות דק
1/2 בצל אדום – קצוץ דק דק
1/2 כוס אגוזי לוז – קצוצים גס
חופן פרמזן מגורר
3 כפות שמן זית
3 כפיות חומץ בן יין או חומץ בלסמי
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לקערה להכניס הקייל, עגבניות, צנוניות, בצל ולערבב בידיים.
2. לצנצנת עם מכסה להכניס השמן, חומץ, מלח ופלפל ולנער היטב עד לקבלת אמולסיה.
3. להכניס מעט מרוטב לסלט.
4. לפזר מעל את האגוזים ולערבב שוב בידיים.
5. לפזר מעל הפרמזן.
להגיש ולהתמוגג מסלט מעולה, ועל דרך גם בריא מאד.

No Comments Yet.

Leave a comment