סלט עלים ירוקים עם בטטה

הפתיע אותי עד כמה השילוב שבין העלים הירוקים, הבטטה והטחינה יכול להיות כל כך מושלם.
שווה ניסיון.
 
מרכיבים:
1/2 חבילה עלי סלט - אריזות בכל סופר - חבילה של מיגוון עלים ירוקים וחסות לפי הטעם האישי.
1/2 חבילה גרגר הנחלים
1/2 חבילה רוקט
1 בצל סגול - פרוס דק
1 בטטה - חתוכה לקוביות 1X1, ומטוגנות בשמן זית עד לריכוך.
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1 כפית סילאן תמרים - או דבש
  

אופן ההכנה:
הרוטב:
להכין הרוטב משמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, טחינה, מלח ופלפל, לערבב היטב עד שהשמן נבלע היטב ביו מרכיבי הרוטב ומתקבל רוטב סמיך.
להוסיף הבצל לרוטב, לערבב ולהשהות כחצי שעה.
בינתיים להקפיץ הבטטה בשמן זית עד שרכה, לתבל במלח ופלפל שחור.
להכניס את כל העלים הירוקים לכלי יפה, להוסיף הבטטה והרוטב ולערבב.
הערה - מבחר העלים הירוקים בהתאם לטעמו של כל בשלן: נענע, פטרוזיליה, רוקט, תרד ועוד ועוד.
לבדוק טעמים ולתקן.
בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment