פטה כבד עוף

גדולת המתכון בטעמו, בקלות ובמהירות הכנתו.
מקור המתכון הוא מבית היוצר של בתי הבכורה.
לאלה מבננו שאינם אוכלים כבד אווז, הפטה הזה הוא תחליף מצויין.

מרכיבים:
1 קילו כבד עוף - נקי מגידים וקרישי דם
200 גרם חמאה - רכה
1/3 כוס ליקר קוואנטרו
מלח ים
פלפל שחור - גרוס טרי וגס

אופן ההכנה:
1. לטגן הכבד עם חבילת חמאה אחת מספר דקות, להוסיף הקוואנטרו, לתבל לפי הטעם ולבשל עוד מספר דקות..
הכבד צריך להישאר ורוד בפנים ולא מיובש.

להכניס למעבד מזון עם להב המתכת, להוסיף החמאה הנוספת לעבד עד לקבלת פטה חלק.

לרפד תבנית "אינגליש קייק" בניילון נצמד, להכניס התערובת ולכסות התבנית בשולי הניילון הנצמד.

לצנן יממה לפני ההגשה.

להגיש עם משולשי טוסטים וריבת בצל (ראה מתכון שלי) או ריבת תאנים חמצמצה.

No Comments Yet.

Leave a comment