צ’ילי קון קרנה

3.תבשיל קדרה מקסיקני שגם טקסס בארה"ב מתהדרת בו.
תבשיל שלהכינו נדרש זמן בישול ארוך.
התוצאה המתקבלת שווה את ההשקעה.
"אוכל מנחם".
מרכיבים:
2 בצלים - קצוצות דק
5 שיני שום קצוצות דק
3 כוסות שעועית לבנה  מושרית כל הלילה
1 קילו טחון מהצומח של טבעול - ניתן להחליף בכל טחון אחר
2 יחידות פלפל צ'ילי - פרוס ולפי מידת החריפות הרצויה
1/2 בקבוק  פסאטה - עגבניות מרוסקות
1/3 כוס שמן קנולה
1 כף  פפריקה מתוקה - גדושה עם "בטן"
3 גזרים חתוכים לקוביות
0.5 כפית כמון - או יותר - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מים רותחים - לפי הצורך
100 גרם רסק עגבניות - של 100 גרם

אופן ההכנה:
1. לטגן הבצל בשמן מספר דקות, להוסיף שום, פלפל צי'לי ולהמשיך לטגן עוד מספר דקות - להיזהר         שהשום לא יישרף.
2. להוסיף הטחון טבעול ולהמשיך לטגן עד שמשנה צבעו.
3. להוסיף השעועית, פסאטה, גזר, פפריקה ,הכמון, רסק, מלח ופלפל, לערבב היטב ולהביא שוב לרתיחה ולבשל בישול איטי עד שהשעועית רכה.
4. לערבב מידי פעם במהלך הבישול ולבדוק שיש מספיק נוזלים, אם חסר, להוסיף המים הרתוחים.
התבשיל צריך להיות עם רוטב סמיך מאד ולא יבש.


להגיש עם טורטייה, אורז לבן או שניהם גם יחד.


להוסיף סלט עלים ירוקים ומתקבלת ארוחה מלאה, משביעה ומענגת לימי החורף הקרים.

 

No Comments Yet.

Leave a comment