קונפיטורת שזיפים

הכנת קונפיטורות בבית היא תהליך קל מאד.
אין מה להשוות בין אלה הקנויות ואלה שהן תוצרת בית.ומה עם ההרגשה המרוממת שבעשיה עצמה?.
קונפיטורה זו נהדרת להגשה עם פפנש, ראה המתכון שלי.
מרכיבים:
1 קילו שזיף - מנוקים, חצויים ובלי חרצנים. רצוי שזיפים מאורכים מסוג שגיא
3/4 קילו סוכר
1/2 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את השזיפים, מיץ לימון והסוכר, מערבבים ומתחילים לבשל על אש נמוכה.
משמתחילים להיווצר נוזלי הפרי והסוכר, מגבירים הלהבה ומסירים מעת לעת את הקצף שנוצר.
במהלך הבישול יש לערבב כל מספר דקות.

ואיך יודעים שהקונפיטורה מוכנה ?

לצלחת קטנה שהוקפאה בפריזר מזליפים כמה טיפות מנוזל המעדן ומטים הצלחת, אם הנוזל מתגבש, המעדן מוכן.

להכניס לצנצנות נקיות ולמקרר.

No Comments Yet.

Leave a comment