תבשיל שעועית עם בשר בבישול איטי

בעבר הרחוק הרחוק, בטרם עידן מכונת הכביסה, נהוג היה להכין תבשיל זה בקרב היהדות הספרדית ב"יום הכביסה".
ביום זה לבעלת הבית לא היה זמן לבשל, היא היתה עסוקה עם הכובסת ולכן העמידה בבוקר על הפתיליה סיר עם "פיג'ונס" שהוא מהיר הכנה ומתבשל מספר שעות.
בימי החורף כיף לאכול את הנזיד המדהים, מה עוד שהוא לא "כבד" כמו חמין.
המתכון המוגש כאן הוא מבית היוצר של חמותי ושום פרט בו לא שונה בו.

מרכיבים:
1.5-2 קילו שפונדרה - חתוך ולא בגוש אחד. המהדרים מוסיפים גם עצמות עם מח.
3.5 כוס/ות שעועית לבנה - מהסוג הקטן יותר, מושרת כל הלילה
0.5 כוס/ות שמן
6 יחידות בצל - בצלים גדולים וקצוצים דק
מלח
פלפל שחור
מים
אופן ההכנה:
בסיר גדול ושטוח לטגן את הבצל לצבע חום, לא לשרוף.
ככל שכמות הבצל תהיה גדולה יותר ומטוגנת יותר כך צבעו של הנזיד יהיה חום יותר וטעים יותר.
להוסיף הבשר, השעועית המסוננת ונקיה, מלח ופלפל שחור ומים עד כדי כיסוי השעועית.
מרגע הרתיחה להקטין האש ולבשל כ- 3 שעות עד שהשעועית והבשר רכים, המים נספגו בתבשיל ונותר רק רוטב סמיך והתבשיל מקבל צבע חום קרמלי.
במהלך הבישול יש לערבב ולבדוק מידי פעם את כמות הנוזלים ולהוסיף במידת הצורך.

כמו כל תבשיל בבישול איטי גם הפיג'ונס טעימים יותר למחרת בישולם ונהוג להגישם עם אורז לבן.

Comments are closed.