Portfolio Category: בורקס

>

בורקס חצילים

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה המרכיבים: בצק עלים, או פילאס 2 חצילים - קלויים על האש או הגריל, קלופים ומעוכים 150 גרם גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס 1 תפוחי אדמה - מבושל ומעוך ולפירה 1 ביצה - טרופה עם כפית מים מלח - להזהר בכמות המלח, הגבינה מלוחה שומשום - לקישוט, לא חובה אופן ההכנה: 1. לפורר הגבינה, מיובשת...
קרא עוד
>

בורקס תרד

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה המרכיבים: בצק עלים, או פילאס 800 גרם תרד טרי - שטוף ומיובש היטב 1 קוביה גבינה בולגרית - אני מעדיפה של המאירי מצפת, או פנחס 1 תפוח אדמה - מבושל ומעוך לפירה 1 ביצה - טרופה עם כפית מים שומשום - לקישוט, לא חובה 1 כף שמן מלח - לפי הטעם - להזהר עם כמות המלח, הגבינה מלוחה פלפל...
קרא עוד
>

שבלולי בורקס בשר ניתן להסב אותו בקלות למעדן טבעוני.

מנה זו היא מבית היוצר של חמותי היווניה. המרכיבים: בצק עלים, או פילאס 1/2 ק"ג בשר בקר - טחון - לצימחונים להחליף הבשר לטחון והצומח, או סייטן 1 בצל - קצוץ לקוביות קטנות מאד 1 תפוח אדמה גדול - מעוך לפירה 1 חציל - שרוף ומעוך 3 כפות שמן מלח לפי הטעם פלפל שחור שלפי הטעם 1 חלמון ביצה שומשום - לקישוט, לא חובה אופן ההכנה: 1. לטגן...
קרא עוד
>

בורקס גבינה

מתכון מבית היוצר של חמותי היווניה. המרכיבים: בצק עלים מרודד, או בצק פילאס 2 תפוחי אדמה - מבושלים בקליפתם 1 קוביה גבינה מלוחה ומנוקזת היטב מהמים - אני מעדיפה גבינת המאירי, או פנחס 2 ביצה טרופה 1 חלמון ביצה שומשום - לא חובה אופן ההכנה: לתערובת הגבינה 1. לקלוף ולמעוך היטב את תפוחי האדמה לפירה. 2. עם מזלג לפורר היטב את הגבינה. 3. לערבב את הגבינה עם...
קרא עוד